Emocija je energija.

Svrha vašeg života na Zemlji je osloboditi se te energije, kontrolirati i distancirati se od vlastitog emocionalnog tijela.*

Jedino ste tako u mogućnosti vidjeti iluzornost života na Zemlji.

To neće značiti da ćete biti bez emocija nego da ćete osjećati ali se nećete vezivati.

I dalje ćete osjećati ljubav, suosjećanje i ostale osjećaje ali bezuvjetno, bez potrebe za manipulacijom i emocionalnim sponama.

 

Mnogi od vas će tijekom svojih inkarnacija upoznati one s kojima su se i prije susretali.

Za neke od vas će osjećaji i emocije biti toliko snažne da ćete vjerovati da ste zaljubljeni, iako ste možda u braku ili živite s nekim.

Emocije koje će se pojaviti na površini, zajedno s osjećajima koje ćete imate, prkosit će svemu o čemu ćete misliti.

Zašto? Zbog toga jer se suočavate s neriješenom energijom.

Ponekad će biti dovoljno reći osobi da je volite. U drugim situacijama ćete možda morati biti s tom osobom neko vrijeme kako bi energija oslabila.

Za neke je duša iz prošlih života netko tko je suđen biti vaš životni partner, što u vama može izazvati grozan strah.

 

U ovoj inkarnaciji vaš je zadatak osloboditi staru energiju.

Za neke od vas to može značiti puštanje nekog tko je bio dugo u vašem životu. Puštanje se može manifestirati kao ljutnja, strah ili zdravstveni problemi i nešto što je bilo u vama dugi niz inkarnacija.

Svatko od vas je odabrao duljinu i trajanje otpuštanja. Činite to uz pomoć planetarnih tranzita koji vam pomažu i aktiviraju ono što morate naučiti iz tih iskustava.

 

Ne samo da ćete biti konfrontirani s energijom tih duša iz prošlih života, nego će vam i drugi pomagati u tom procesu.

To nije nešto što najčešće činite sami. Svi oni koji su dio toga, su glumci u vašoj predstavi a vi ste glavni akter.

Onog trenutka kad te ljude prihvatite kao glumce a ne kao prijetnju vašoj egzistenciji, tada i samo tada ćete napredovati u svijesti.

 

Svijet ne zna koliko je važno spoznati energiju prošlih života, koliko je važno osloboditi je i time napredovati.

Duša se obično zakopa u pijesak jer ne želi vidjeti, okrivljavajući sve druge osim energije koja je zapravo problem.

Sve emocije su energija. 

 

Od trenutka kad pomislite na nešto, misao postaje energija!

Zamislite to i zamislite kako tu energiju ne oslobađate, nego je zadržavate u sebi i ona raste i vrije kao u loncu ili buja kao veliki prišt u vašem tijelu. I mogu vas vidjeti kako izražavate gađenje na ovu moju izjavu, no to je upravo ono što se događa s vama kada ne izražavate svoje osjećaje, ne izgovarate svoju istinu tiho i jasno i ne suočavate se s energijama prošlih života.

 

Sva neiskorištena energija ostaje unutar fizičkog tijela i u sjećanju duše.

Ako nije izražena, postaje problem i to ne samo u ovom životu nego i često u mnogim budućim životima. Kad energija nije očišćena, ona ostaje u vama čekajući priliku da se izrazi u budućim inkarnacijama.

Pitali ste me: „ Ali majstore, zašto to dozvoljavaš, zašto to vrhunsko biće dozvoljava?“. Mi nismo ti koji to dozvoljavamo nego vi- svojim strahom, sumnjom i nesigurnostima. Vi kreirate takve situacije- nitko drugi.

 

Jednom kad se suočite s problemom, energija se oslobađa, no rijetki su oni koji to čine. Strah u vama vas u tome sprečava, zajedno s ljutnjom i svim drugim emocijama koje kreiraju blokade koje zaustavljaju oslobađanje.

Vraćate se kući, u drugu dimenziju u duhovnom svijetu, s energijom koja još uvijek nije očišćena. Kad energija nije očišćena, ona lako pronalazi svoj put manifestacije u endokrinom sustavu i u idućem ili budućim inkarnacijama javlja se kao tegoba ili zdravstveni problem.

Npr. ako je energiju potrebno očistiti u grlu, tad je moguće imati zdravstvenih problema s grlom.

 

Kako očistiti energiju?

Kao prvo ne bježite! Suočite se s problemom i dozvolite energiji da se manifestira. Kad ste to učinili, energija će se raspršiti i vi ćete napredovati.

Na koji god način da se manifestira ta energija, ona će prouzročiti bol i patnju jer oslobađate ono što je često bilo duboko u vašoj duši mnogo inkarnacija.

Ako te energije ipak oslobodite, doći ćete u stanju svjesnosti i svijesti koja će omogućiti prosvjetljenje duše i tek onda ćete podići svoju vibraciju.

 

~ Uzašli majstor Maitreya kanaliziran kroz Margaret McElroy

*Maitreya u svojim tekstovima odvaja emocije od osjećaja. Emocije su sve ono što je negativna energija za razliku od osjećaja koji su pozitivna energija. 

 

Photo Credit: Walid Khoury