Oduvijek sam bila od onih koja, bez obzira na duljinu putovanja, uvijek putuje s hrpom stvari jer možda zatreba ovo ili ono. I uvijek jedna te ista drama: “Što ako…?”
 
I vrlo, vrlo često se dešavalo da više od 50% onoga bez čega sam mislila da ne mogu, ostane u koferu kako je bilo i spakirano jer mi je uvijek trebalo samo ono najnužnije. Sve ostalo čega nije bilo niti u koferu, došlo je iz drugih izvora.
No ja bih teglila te stvari unaokolo i sa svakim završetkom putovanja sebi obećala da je ovo zadnji put.
I kako to obično biva da u svaki životni aspekt utačeš svoja uvjerenja pa bilo to i pakiranje kofera, tako sam ja ove godine prvi put duboko svjesno osjetila da život ne mora biti kompliciran i težak i da sam si nesvjesno sve ove godine slagala životne terete koji mi nisu trebali i koji bi se puno ranije riješili da sam ih predala tamo gdje su trebali i biti- u ruke Božanske energije.
Svjesna sam ja bila tog uvjerenja i pokušavala ga primjenjivati, ali uvijek bih nekako skliznula u stari obrazac žrtvovanja, mučenja sebe, odricanja, kontrole i brige pod krinkom rasta i napretka.
Ove godine se nešto u meni promijenilo i ja sam odlučila da ću u svakom trenutku živjeti jednostavnost, punoću, lakoću i povjerenje. Počet ću potpuno primijenjivati uvjerenje: “Let go and let God! (pusti i dopusti Bogu).
Odlučila sam da ću se u potpunosti osloboditi viška svakog tereta, onog koji počinje s “Moram ja to…” i gledati na život kao potencijal koji u moju energiju teče s lakoćom i bez napora.
Odlučila sam maknuti sve što traži dokazivanje sebi, svom Egu, drugima, i što zahtijeva žrtvovanje i frustracije.
I zamisli, ne samo da sam skinula tonu tereta s leđa nego su se počele događati divne stvari za koje sam mislila da su teško ostvarive i za koje ću se morati dobrano pomučiti.
Konačno sam otvorila prostor i maknula se s puta. 
Dok se pakiram za godišnji, biram samo najnužnije. Sve ostalo ostavljam i govorim si: “Sve što ti treba, čeka te. Sve što je tvoje, tu je. Sve dolazi bez napora!”
Od sad putujem lagano!
Ti?
~Tvoja Natalija.