Mnogi misle kako je duhovni put- put molitve, meditacije, mantranja, pohađanja tečajeva i radionica, hodočašća, čitanje knjiga i postova na internetu, pozitivnog razmišljanja, štovanje gurua ili učitelja… no duhovni put i duhovnost mnogo su više od toga.

Biti duhovan znači stalno donositi  ODLUKE, odluke koje mogu biti vrlo teške.

Te odluke mogu utjecati na živote drugih ljudi. Odluke koje mogu promijeniti vaš život za 180 stupnjeva.

Otkaz, razvod, preseljenje, napuštanje prijatelja/partnera/bližnjih, promjene životnih navika, suočavanje s bolešću, borba za vlastitu istinu…i još mnogo drugih situacija koje nisu lake ni jednostavne.

I možda se pitate što je duhovno u tome i zar to nisu samo problemi vezani uz fizičku egzistenciju?

Duhovno je jer nas vodi k sebi, onom dijelu nas koji želi živjeti autentičnim a ne lažnim životom ili prividno dobrim životom.

Duhovno je jer nas istjeruje iz naše komforne zone.

Duhovno je jer nas tjera da se suočimo sa strahom, sramom i sumnjama u sebe.

Duhovno je jer nas uči suočiti i s kolektivnim programima koji nepovoljno utječu na naš život a pod čijim utjecajem živimo.

Duhovno je jer nas uči lekcijama koje smo kao duša došli naučiti.

Duhovno je jer nam otvara nove, bolje životne situacije.

Duhovno je zato jer nas vodi ka spoznaji da u nama postoji snaga volje veća od one za koju mislimo da imamo i uvjerenje da sve možemo kada želimo.

Često čujem kako netko kaže da ne može napustiti svoj nesretni brak zbog djece.

Kako znate da duše koje su odabrale biti vaša djeca nisu odabrala upravo iskustvo razvoda? Takvo učenje? Možda im upravo tom svojom odlukom možete pomoći u evoluciji njihove duše? Možda činite više za njih ako u životu imaju dva sretna ali razdvojena roditelja, nego dva nesretna u braku.

Možda im trebate svojim primjerom pokazati da nije u redu živjeti nesretnim, patničkim životom. I da nije u redu biti nečija žrtva nego da mogu ako žele živjeti puninu!

Ili egzistencijalni strah koji muči mnoge da se posvete poslu koji vole i žele raditi umjesto da polako umiru u “zlatnom kavezu”.

Kako znate da vaš novi put i odabir nakon nekog vremena neće donijeti mnogo obilja i unutarnjeg zadovoljstva u vaš život?!

A to nećete znati dok ne donesete odluku i ne probate, i vjerujte mi da nema ništa duhovnijeg od vjerovanja u sebe i svoju duhovnu moć.

Odabrali ste biti ponovno rođeni upravo zbog toga da biste se uhvatili u koštac sa situacijama koje su bolne, teške i koje mijenjaju svijest.

Odabrali ste lekcije koje ste došli naučiti i koje vas prate inkarnacijama.

Odabrali ste nove životne izazove koji utiru put sretnoj budućnosti. Inače ne biste bili ovdje, na ovoj planeti s najgušćom i najtežom energijom u cijelom svemiru.

Ovo je razlog zbog kojeg možete biti vrlo ponosni na sebe jer samo se najhrabrije duše otiskuju na ovakav put.

I stoga dajte sve od sebe. Ne odustajte od sebe. Ne dozvolite svome Egu/Nižem Ja da vas odvrati od vaše misije. Budite hrabri jer hrabre prati sreća.

Ako je potrebno konzultirajte se s intuitivnim astrologom koji vas može usmjeriti i dati vam savjete ako ste u nedoumici ili vam je potrebna potvrda za ono što osjećate.

Sretno!

 

~Natalija.

 

 Photo by Jens Lelie on Unsplash