Jedno od pitanja koje mi se često postavlja pitanje je transplantacije ljudskih organa.

Kakav je stav duhovnog svijeta?

Pa, naš je stav vrlo jednostavan. Transplantacija je nužan dio života i takvom će i ostati.

Osoba kojoj je potreban ljudski organ, kao npr. srce ili jetra, došla je s problemom koji je nastao u prošlom životu. Često je s jetrom povezana emocija ljutnje, otpora i frustracije iz prošlih života.

Osoba taj problem nije očistila na nivou memorije duše i zbog toga druga duša koja joj duguje karmu ili želi pružiti pomoć, odlučuje da će se roditi na Zemlji, živjeti kraćim životom i pomoći svojom donacijom, kako bi svoj organ dala toj osobi.

Kad god postoji bolest, postoji i potraga duše.

To je vrijeme kad duša zaista promatra svoj život. Pruža joj se mogućnost da pogleda smrti u oči i ta situacija kreira iscjeljujući proces ili podizanje svijesti kako bi duša napredovala.

Duša koja prelazi u duhovni svijet uči mnoge lekcije kroz čin donacije kao i duša koja prima organ kroz donaciju.

Ponekad se događa da se transplantacija obavi ali duša primatelj ipak odlučuje umrijeti.

Kad se to dogodi to je njena odluka jer možda jednostavno ne želi nastaviti na svom životnom putu. Možda su unutarnje promjene i one duhovne za nju jednostavno previše. Njen je izbor da napusti Zemlju. No ipak će u nekoj od idućih inkarnacija i dalje posjedovati taj karmički zapis i morat će se vratiti kako bi istu situaciju ponovno proživjeli.

To je zakon karme!

Jedna je stvar sigurna a to je da duša koja prima organ nikad više neće biti ista.

Njen se život mijenja tako da je zahvalna na svakom trenutku. Ne propušta i ne odbacuje niti jednu sekundu svog života.

U budućnosti će ovakvih situacija biti sve više i više i zbog napretka znanstvene i medicinske struke koja će uzgajati organe i time pomoći u zamjeni donatorskih organa.

Jednog dana te potrebe više neće biti jer će ljudi eventualno naučiti što je pravi uzrok bolesti i neravnoteže. To vrijeme nije daleko.

Dok se to ne dogodi, potreba za donatorskim organima će postojati. I dok postoji, bit će alat učenja za sve uključene duše.  

 

~Maitreya kanaliziran kroz Margaret McElroy

 

 

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash