Nalazimo se u razdoblju iznimno zanimljivih i istovremeno teških astroloških zbivanja. Već jedno dulje vrijeme mogli smo osjetiti a i vidjeti posljedice utjecaja teških planeta, Saturna i Pluta u znaku Jarca.

Ovisno o tome kroz koje kuće ti planeti tranzitiraju kroz vašu natalnu kartu i s kojim natalnim planetarnim energijama dolaze u kontakt, ovisi i način na koji ćete reagirati i kako djelovati, odnosno na koji aspekt vašeg života će se ove energije najviše odraziti.

Meni osobno oba planeta tranzitiraju kroz 3. kuću koja predstavlja načine na koje komuniciram/izgovaram svoju istinu, moj mental/um, odnose s braćom i sestrama i na višem nivou- potpuno utjelovljenje svijesti i potpuna integracija ovdje na Zemlji.

Od kad mi oba planeta tranzitiraju kroz ovu kuću, postala sam mnogo odgovornija prema načinima na koji izgovaram svoju istinu, moj um i mental postali su mnogo izoštreniji i dublje poniru u kosmičke istine. Moj se fokus izoštrio, moj je cjelokupni energetski input prema poslu i životu snažniji, ozbiljniji i odgovorniji- kako već i dolikuje energiji jednog Jarca.

Sve što mi stoji na putu tog ostvarenja a što je nekad možda i služilo svrsi ili me je štitilo od nečega jer sam u sebi nosila ogromni strah, sad mora biti osviješteno i transformirano. Pravi zalogaj za Pluta kao majstora transformacije. Jer tek kad Pluto razruši i počisti, tek tad možemo početi graditi nove temelje na kojima će naš Jarac i Saturn briljirati (jer od Jarca se ništa drugo niti ne očekuje nego da briljira).

Kao što možete vidjeti, nije baš lako niti jednostavno. Jer teško je pustiti ono što nam je tako dugo služilo a još je teže kad nemamo pojma što nas koči a duboko u sebi osjećamo da postoji problem koji nikako da nam se pokaže.

Zato nam u pomoć priskaču eklipse kao što je ova danas lunarna u znaku Raka (10.01.2020.). Jarac može biti tvrd, strog, nametljiv, pa čak i tiranin koji traži da se rješenja problema podnesu odmah i sad. On je strogi učitelj i autoritativni otac koji ne trpi budalaštine, suze, izmišljotine, lijenost, pasivnost ili ne daj Bože, izbjegavanje problema. Često se znamo osjećati pritisnutim njegovom energijom s nemogućnošću da slobodno dišemo i time otvorimo prostor za intuitivne uvide.

Stoga je ovdje Rak koji je majka, koji njeguje i brižno pazi da njeno dijete ima svu potrebnu pažnju i ljubav. Da se opusti i zna da je podržano i voljeno. U toj energiji mi se možemo opustiti i prepustiti. Iako strogi otac ne skida pogled s nas i čeka naš uvid i rješenje, ipak daje priliku majci da izvuće sjećanja iz svog djeteta i pruži mu priliku da ih sagleda kao nešto što mu više nije potrebno. Mjesec u Raku i lunarna eklipsa djelovat će na naša podsvjesna uvjerenja i pružiti nam priliku da sagledamo svoje prošle aktivnosti, misli i emocije. Pružit će nam priliku da ih sagledamo u kontekstu sadašnjosti kako bismo odlučili da li im je još uvijek mjesto u našem životu ili je vrijeme za čistku.

Kakva prekrasna prilika za rast i napredak duše i svjesnosti, slažete se?!

Osim Saturna i Pluta koji će u nedjelju 12.01. doživjeti konjunkciju i time POTPUNO udružiti snage (zamislite energiju atomske bombe i raketa zemlja-zrak u jednom) , u znaku Jarca trenutno imamo i Sunce, Merkur, Jupiter, Južni mjesečev čvor i Ceres. Svi su oni “nagurani” jedni na druge i njihova udružena energija tražit će od nas da ozbiljno sagledamo što želimo  za svoju budućnost i kakav život ćemo kreirati (kako dražesno za početak godine) i od nas neće tražiti ništa drugo doli težak rad i disciplinu.

Biti ćemo prisiljeni suočiti se s karmičkim obrascima koje inkarnacijama nosimo u sebi (Južni čvor), kako individualno tako i kolektivno, te realno sagledati gdje se nalazimo i koliko smo napredovali u izvršavanju naše misije i svrhe.

Jesmo li blizu vrha ili se još uvijek koprcamo ili zabavljamo negdje u podnožju, ne mareći puno za što će biti sutra? Jarac i Saturn to neće dozvoliti. Vidim ogroman bič koji ta energija nosi u rukama i kojima fijuče i prži po petama onih koji još uvijek misle da imaju vremena ili su ustrašeni uopće napraviti prvi korak.

Pogled prema vrhu planine možda je zastrašujuć, ali snaži volju i otvara naš um novim rješenjima i novim podvizima. I uvijek je podržan uz pomoć onih koje smo odabrali da nam budu na pomoći. No niti oni ne mogu ništa dok mi ne napravimo taj prvi korak. Ispucali su sve razloge, objašnjenja, ohrabrenja. Sad je red na nama da donesemo odluku!

Čovječanstvo je sad na rubu da odluči što i kako dalje. Duhovni svijet pruža nam priliku za promjene, planetarne arhetipske energije u tome nas također guraju i podržavaju. No ipak živimo na Zemlji gdje nam je dana slobodna volja. Nitko nas na ništa ne može prisiliti. Sami odlučujemo o svojoj sudbini.

Vrijeme je za odluke! Vrijeme je za ozbiljna suočavanja s vlastitom tamom, karmom i svim onim obrascima ponašanja koji kolektivnu tamu hrane i povećavaju. 

 

~Natalija