Nije prošlo niti tri dana od početka retrogradnog kretanja Merkura.

Dok sam izgovarala svoju jutarnju molitvu, odjednom sam osjetila čudno emocionalno stanje koje je upućivalo na energiju straha i sumnje.

Znala sam da ima veze s rečenicom koju sam prethodno izgovorila.
Iako sam htjela vjerovati u nju i molila se za njeno ostvarenje, emocija u meni govorila mi je da zapravo u to ne vjerujem.

U tom trenutku znala sam da mi je podaren uvid da se molitva neće obistiniti dok god ne pogledam što čuči iza podsvjesnih emocija koje sam osjetila.

Odjednom mi je došlo iz dupeta u glavu da su emocije koje osjećam iznimno važne i spremne za moju analizu.

Postala sam bolno svjesna da se jedan aspekt mog života nije razvijao kako sam željela jer nisam vidjela da iz podsvijesti djeluju obrasci i emocije koje sam kreirala ne tako davno.

Zapravo sam ih do tada pokušavala istisnuti govoreći si kako su neistinite, što je i bila istina, no nisam uviđala težinu njihovog utjecaja. Kao guska u magli, hodala sam kroz svoj život misleći kako ću ih nadići kontrolom svojih misli.

No emocijama i negativnim mislima nabijeno razdoblje od prije 9 godina, rezultiralo je kreiranjem energija sumnji u sebe i osjećajem manje vrijednosti, emocijama koje su ponovno pojavile kad sam izgovorila nešto što je bilo oprečno onome u što sam podsvjesno vjerovala.

Par sati kasnije težina koju sam osjetila u grudima prilikom molitve postala je nepodnošljiva a glas koji mi je govorio da moram porazgovarati s tim dijelom svoje prošlosti, pojačao se. Bilo je vrijeme!

Sjela sam i vratila se u svoju prošlost, glasno izgovarajući sve što se tada događalo i što sam tada osjećala. Osjetila sam koliko sam bila ustrašena, usamljena, nesigurna u sebe, s osjećajem otuđenosti od svijeta i osjećajem razočaranosti.

Plakala sam nad onim što mi se događalo, izbacujući time zaostalu tugu. Shvatila sam da Natalija od prije devet godina još uvijek u sebi nosi te iste emocije i uvjerenja iako ova Natalija od danas misli da je drugačija. I jest drugačija no s još uvijek neiscijeljenim dijelom sebe.

Morala sam razgovarati s ranjenom Natalijom, zagrliti je i reći joj da je sada sve ok i da ono što se događalo u prošlosti više nije dio našeg života.

Morala sam joj dati do znanja da je sada prihvaćena, shvaćena, da joj se vjeruje i da se može prepustiti.

Bio je to duboko emocionalni proces u kojem sam razgovarajući s ranjenim dijelom sebe, oslobađala i transformirala energije koje su blokirale moj život

Duboko vjerujem da se sve želi vratiti u cjelovitost.

Tijelo kada je bolesno, teži homeostazi. Priroda u kaosu, želi se vratiti u ravnotežu.

Svaki aspekt našeg života, u nama i oko nas, teži holizmu.

Stoga kad Maitreya govori o tome da blokirana energija u našem tijelu i čakrama želi van, ona to doista i želi. Želi se manifestirati, želi se transformirati. Energija se mora gibati.

Dok god živimo u unutarnjem kaosu, naša će duša težiti tome da nas vrati u red i mir na koji god način smatrala najboljim. Zar to nije divna istina?

Zašto vam ovo govorim i kakve to veze ima s retrogradnim Merkurom?

Zato što sam primijetila da mnogi od vas na spomen retrogradnog Merkura vrte sljedeće misli u glavi: „Opet razdoblje u kojem će mi krepavati kompjuter, mobitel i sl. Sad ne smijem donositi nikakve ozbiljne odluke, ne smijem potpisivati ugovore, moram paziti kako komuniciram, moram se pritajiti i čekati da ovo razdoblje prođe kako bih kroz njega prošla što bezbolnije.“ To je ono što uglavnom vaš Ego iščitava iz naslova, mojih tekstova, tuđih tekstova na temu retrogradnog Merkura a Niže Ja potpuno podržava.

I da, kompjuteri i mobiteli će rikavati češće nego inače i da, komunikacija može biti konfuznija i nejasnija, no to nije bit i nije JEDINO što iz ovog planetarnog kretanja moramo i možemo naučiti.

Netko me je pitao: „Hoće li ovo retrogradno kretanje biti podržavajuće?“ na što moram odgovoriti da svako planetarno retrogradno kretanje donosi mogućnost da se suočimo s vlastitom sjenom jer nas energija planetarnog arhetipa okreće prema sebi, prema unutra- stopira na tren sve vanjsko- pa je stoga UVIJEK podržavajuća.

Merkur je planet komunikacije, mislilac, strateg, glasnik Bogova. On predstavlja um i mental. On želi analizirati, želi proučavati, želi sve znati, želi razgovarati o temama koje su mu bitne. Može nam pomoći da istražujemo i analiziramo svoj život iz svih aspekata 3D i više.

Ali također može biti šaljivac i prevarant pogotovo ako mu postavljamo plitka pitanja ili želimo odgovore koji završavaju s da ili ne.

To su pitanja tipa: “Hoću li smršavjeti uskoro? Hoću li uskoro biti sretna? Hoću li završiti svoj studij iako ga ne volim?” itd.
Instant pitanja na koja se traže instant odgovori bez imalo kontemplacije o tome zašto nam se nešto događa i kako to promijeniti.

Tada će nas Merkur uvesti u razne igre, iluzije i manipulacije dok ne shvatimo da smo uvučeni u labirint iz kojeg možemo izaći tek kad počnemo postavljati holistička pitanja.

Za razliku od raspršene i mentalne energije Merkura, Škorpion je duboko emocionalan znak koji najprije osjeća a onda razmišlja.

Spreman je na dubinu i intenzitet osjećaja pa čak i ako su ti osjećaji vrlo bolni i ako znači put prema dosizanju ekstaze. Duboko posvećen svome cilju, voli kontrolu i moć.

Sa snažnom intuicijom i sposobnostima medijstva, vrlo lako prodire u najdublje slojeve svoje i tuđe podsvijesti. Kao vladar nesvjesnog, nije mu problem suočiti se s demonima vlastite prošlosti.

Pa u toj kombinaciji što ovaj retrogradni Merkur znači za nas?
Kao prvo voljela bih da shvatite sljedeće- vi niste žrtva arhetipskih planetarnih energija nego kokreator!!! Kad god nešto iscijelite u sebi, iscijeli se dio energija i na planetarnom nivou.

Svaka situacija (kao što je moja koju sam opisala) i proces koji tome slijedi (ako ga dozvolite) vodi vas ka otkrivanju neuravnoteženih, ranjenih, tamnih dijelova sebe. Pod utjecajem energija koje se spuštaju na vas, lakše ćete i brže osloboditi ono što možda u normalnim situacijama ne vidite ili ne osjećate.

Zamislite da retrogradni Merkur otvara portal kroz koji teku energije i pritišću vaše bolne točke, kao gnojnu ranu koju je potrebno iscijediti i izliječiti. Vaše se emocionalno tijelo čisti, oslobađa energije kroz fizičko tijelo i polako nestaje.

Škorpionska energija će vas natjerati da najprije snažno OSJETITE gdje još uvijek imate neriješen odnos sa svojom sjenom i da o tome kontemplirate, pišete, razgovarate, analizirate.

Ovo je razdoblje sjajno za odlazak terapeutu, coachu, iscjelitelju jer će te biti otvoreniji i spremniji za razgovor o svojim emocijama.

Budite svjesni da ovladati Škorpionskom energijom nije lako.

Škorpion ima tendenciju napada prije nego razmisli o tome što mu se i zašto događa. On napada instinktivno i s razine emocija ne bi li time obranio svoje osjećajno srce.

Promatrajte što se događa u vama i kako reagirate kada vam netko kaže nešto što vam se ne sviđa. Reagirate li otrovnim riječima, svetite li se ili puštate da se vatra u vama ugasi kako biste razumno sagledali cijelu situaciju?

Tračate li iz osjećaja nemoći, jer vam se netko ne sviđa ili ste ljubomorni?

Imate li potrebu nekome učiniti nešto nažao jer je taj netko vama nekada davno učinio nešto što vas je povrijedilo?

Kritizirate li ljude oko sebe i sebe? Jeste li ljubomorni i iz kojeg razloga?

U kom aspektu svog života još uvijek gubite energiju na nevažne stvari pokušavaju time zadržati osjećaj kontrole i moći?

Gubite li se u negativnim emocijama ne pokušavajući ih razumjeti i osloboditi?

Pojavljuju li s iz vaše podsvijesti emocije i uvjerenja koja potiskujete umjesto da ih sagledate iako bolne i traumatične? Kako njihovo nerješavanje utječe na vaš život?

Kao što možete vidjeti, ovaj retrogradni Merkur otvara mnoga važna i zanimljiva pitanja.

Moje pitanje upućeno vama je jeste li spremni za odgovore? Možda nećete dobiti ono što očekujete ali ćete dobiti ono što trebate.

Merkur kao glasnik Bogova u tome vam želi pomoći a Škorpion će vas uvesti u podzemlje vaših emocija.

I na samom kraju ono što ste možda očekivali na početku- retrogradni Merkur krenut će direktno 20.11.

Nemojte se pritajiti nego otkrivajte, otkrivajte, otkrivajte!!!

Sretno!

~Natalija