Jedna od najtežih stvari na duhovnom putu je lekcija prepoznavanja razlike između Nižeg i Višeg Ja.

Mnogi prepoznaju Niže Ja kao Ego, i da, ono je Ego no i mnogo toga više. Tijekom godina ta je energija naučila kako uči u dijelove psihe gdje su pohranjeni vaši strahovi, sumnje, nesigurnosti i bol.

Ne dozvoljavajući oslobađanje tih emocija, čeka svaki vaš iskorak iz komforne zone u kojem se osjeća sigurno napadajući kao zmija miša u prolazu. 

Teško je dušama prepoznati Niže Ja jer vas može zbuniti i uvjeriti da se radi o Višem Ja. Samo vrlo visoko razvijen učitelj ili intuitivna osoba može identificirati Niže Ja u svoj svojoj raskoši.

Često je strah razlog zašto vam se nešto događa. Niže Ja u svojoj je srži strah, jer mrzi promjene- želi cijeloga života ostati u komfornoj zoni.

Niže Ja ne želi konflikt s drugima kada izgovarate svoju istinu, i stoga ga izbjegava. Godinu za godinom drži vas vezanim i zatočenim. 

Više Ja vam konstantno ukazuje na put kojim TREBATE ići, put kojeg ste odabrali kao dio svog duhovnog uzdizanja- no Niže Ja vas drži zarobljenima i ustrašenima. 

Niste svjesni da je povrijediti nekoga ponekad važno za NJIHOV RAST.

I samo ako ih povrijedite oni će naučiti. Često u školi učitelj će reći učeniku istinu koja mu se možda neće sviđati no koja će mu omogućiti da napreduje i da iza sebe ostavi stare obrasce ponašanja.

Tako je i s nama u našem svijetu. Putem osoba koje nas kanaliziraju, kroz vaše snove i meditacije nastojimo vam pomoći kako biste napredovali, no Niže Ja je ono što zaustavlja naše djelovanje uz pomoć straha. 

Mnogi od vas koji ste na duhovnom putu niste iskreni prema sebi.

Svaki dan živite u laži jer se ne možete suočiti sa sudbinom, napredovati i biti radosni. Blokirate se. Na vama je odluka, no kad se vratite kući u naš svijet i suočite s rezultatima svog djelovanja požalite što to niste učinili jer se morate suočiti s novim krugom inkarnacija sve dok ne naučite iste lekcije. 

POKUŠAJTE raspoznati razliku između Nižeg i Višeg Ja.

Pokušajte živjeti svoju sudbinu što je moguće češće.

Ne dozvolite strahu- strahu drugih ili strahu od promjena- da vas sputava.

Jednom kad to učinite i preuzmete uzde u svoje ruke, vaše će Više Ja tada ući u vaš život i pomoći vam ispuniti vašu sudbinu na najvišem nivou.

~ Majstor Maitreya kanaliziran kroz Margaret McElroy