Prvog lipnja 2014. probudila sam se s osjećajem duboke ushićenosti ali i potpune zbunjenosti zbog sna kojeg sam tu noć sanjala.

Na selu sam ispred kuće koja ima trijem. Na trijemu je žena za koju vidim i osjećam da je plemenita roda. Nešto mi govori no ne znam što. Znam samo da me savjetuje i da mi pokazuje na lutku žene veličine odraslog čovjeka, koja oko vrata ima ogrlicu s velikim smaragdom i kaže mi da ta ogrlica može biti moja. Ispod trijema je žena koja služi ženu na trijemu i ja se nalazim pored nje. I ona mi nešto govori ali ne znam što. Odlazim i hodam putem prema cesti. Put je u totalnom mraku ali meni je poznat i hodam njime hrabro. Dolazim do sela u kojem sam provela djetinjstvo…

Nakon buđenja jedino objašnjenje koje sam sebi mogla dati je da je smaragd simbol za potpuno otvorenu i probuđenu srčanu čakru. Smaragdno zelena boja i veličina govorili su o njegovom velikom značaju a osjećaj koji sam imala za ženu na trijemu govorio mi je da je ona boginja/sveta ženska energija i da biti ona, znači nositi taj smaragd oko vrata.

Neko vrijeme sam još kontemplirala nad ovim snom no on je ubrzo pao u zaborav…

Tri godine kasnije u kolovozu 2017. nakon snažnog ciklusa lunarne i solarne eklipse, u sjećanje mi se ponovno vratio ovaj san. Uspomena probuđena kolektivnom aktivacijom moćne ženske energije, podsjetila me je na san i na onu koja je hrabro hodala mračnim putem kako bi izašla na svjetlo dana (u moju svijest) i otkrila svoje pravo na smaragd.

Teško je svjesno živjeti svoju pravu žensku prirodu kada ti je u genetskom kodu ugravirana informacija da biti žensko znači živjeti inferiornijim životom i da biti žensko znači skrivati svoju pravu prirodu i potencijal.

Pa i biti duhovan kao žena, značilo je moliti se Bogu ocu/muškarcu skrivenom negdje na nebu. Muški princip i muška energija okružuje nas gdje god se okrenuli i čiji god um pročačkali.

Do svjesnog buđenja iz ove iluzije, ja sam nesvjesno pratila i služila muškom principu. Barem jednom tjedno i nakon sedam godina odlaska iz sustava, sanjala sam kako još uvijek radim isti posao i služim istom šefu. Moja podsvijest mi je uporno ukazivala na činjenicu da bez obzira na to što sada radim za sebe i što radim posao koji sam oduvijek htjela raditi, mojim životom još uvijek dominira potreba da služim nekom muškom autoritetu.

Kao da nije bilo dovoljno služiti sebi i dokazivati se sebi, moj Ego je ipak trebao nekog izvana (uglavnom muškarca) koji će mu reći da sam dovoljno dobra. Kako to nije dobio, igrao se putem moje podsvijesti. Nisam shvaćala da je sva snaga i moć u meni, u mojoj duši, i da joj za to nije potrebno niti odobrenje niti prihvaćanje izvana (kao što niti priroda ne traži odobrenje da bude neograničeno kreativna niti očekuje da se netko nad njom divi ili joj plješće).

Kroz taj sam trenutak buđenja shvatila i da sam u prošlim životima slijedila većinom duhovno orijentirani princip (muški princip) a odbacila, zanemarila, smatrala nedovoljno važnim onaj ženski put, put utjelovljenja duše.

Kako ne bi bilo zabune, evo nekih razlika:

Muški (više duhovno orijentirani princip)
Jedinstvo, nevezanost, neutralnost, praznina, savršenstvo, mir, jednakost, čistoća, konstanta, tišina, prosvjetljenje, duh, poricanje potreba i želja tijela, spoznaja Boga…

Ženski (put utjelovljenja duše)
Ekstaza, dinamika, evolucija, punoća, senzualnost, erotika, strast, nesavršenstvo, eksplozija, energičnost, emocionalnost, vatrenost, životnost, utjelovljenost…

Niti jedan niti drugi aspekt nije više ili manje važan. Ono što je važno jest održavanje harmonije između ova dva aspekta jer ne možemo shvatiti svoju božanstvenost ako nismo osvijestili svoju ljudskost.

Moj je život trenutno potpuno usredotočen na buđenje svete ženske energije, kako u životu tako i u tijelu jer to je (za mene) jedini put potpunog utjelovljenja moje duše. Jedino tako moja duša može potpuno ostvariti svoju misiju i iskazati svu svoju veličanstvenost ovdje na Zemlji, u tijelu. Muški princip sam usvojila do one razine kada mogu reći da ga razumijem i spoznajem, no on je nepotpun bez svog ženskog. Radujem se danu kada će oba biti potpuna unutar moga života i ujediniti se u svojoj ljepoti i raskoši.

Stoga od mene očekujte mnogo na ovu temu, u budućnosti.

~Natalija