7. Sveta noć

Imam jasno definirane svete ciljeve koji vode ostvarenju moje misije. 

Dobro došla u 7. Svetu noć

30.12.2019.

Pripremi se

Uzmi svoju bilježnicu i zapiši sve misli, osjećaje i sjećanja koja se pojave. 

Prepusti se

Ovo je samo tvojih dva sata koje si daruješ kako bi se povezala sa sobom- onime što je prošlo i onime što želiš da bude.

Ušuškaj se

Dok je vani noć ili polumrak, ti stvori svoje toplo gnijezdo. Ušuškaj se, skuhaj si topli napitak i prepusti ugodi. 

Zapali svijeću

Svijeća je simbol svjetlosti i topline. Njena nas svjetlost podsjeća na onu koja je u nama i govori da smo zaštićeni i smireni.

Makni sve ometače

Ugasi mobitel, zamoli ukućane da te ne smetaju, isključi TV, radio i sl., sve što bi te moglo dekoncentrirati. Ovo je vrijeme za mir i tišinu.

Dobra večer!

Naša ustrajnost i disciplina govori o nam o tome koliko volimo ono što radimo i koliko su nam dobro poznati naši ciljevi. 

Nepoznavati ili neimati jasno zadane ciljeve dovodi nas do konfuzije i do odrade zadataka linijom manjeg otpora.

Odgađanje, izgovori i na kraju odustajanje iza kojeg slijedi krivnja, grižnja savjesti i patnja posljedica su nejasno postavljenih ciljeva.

Možda niti nemamo ciljeve jer ne znamo što želimo ili nedovoljno poznajemo sebe i svoje potencijale da bismo uopće smatrali da može bolje od onog što jest. 

Imaš li jasno zacrtane ciljeve?

Jasno zacrtani ciljevi odraz su našeg karaktera i jasnoće svrhe našeg postojanja.

Što je zapravo cilj ili gol? Duboka posvećenost da ono što je dio našeg potencijala manifestiramo, izrazimo u našem životu.

Želim da shvatiš da životni ciljevi ili golovi nisu liste uz koje ćeš staviti kvačicu kad si određeni zadatak izvršila niti je to mind map s kojom ćeš se malo kreativno igrati.

Postavljanje ciljeva sveti je i mističan čin jer će nas njihovo izvršavanje promijeniti iznutra i izvana.

A proces ostvarenja ciljeva znači uspinjati se na planinu i pri tome proći duboke procese promjene i biti svjesna da kad dosegneš vrh, više nećeš biti ista osoba. 

Pitanja za kontemplaciju

(odgovori iskreno i zapiši)

Dobro razmisli i postavi samo do 3 cilja za 2020 godinu.

Ti ciljevi mogu biti manji, veći, najveći. Zamisli da je prvi visine brda, drugi više planine a treći Everesta.

Sad kad si ih definirala i napisala, razmisli jesu li oni nastali iz potrebe ranjenog Ega, potrebe da nešto dokazuješ sebi ili drugima, potrebe da se inatiš, potrebe da te zbog toga netko više voli…ili je to zaista čin kojim daješ priliku svojoj duši da raste i svome biću da se mijenja.

Ako su tvoji ciljevi definirani kao posljedica ranjenog Ega, redefiniraj ili napiši novi cilj.

Još jednom pogledaj te ciljeve i postavi si pitanje jesu li oni realni odnosno nosiš li u sebi potencijal kojim ih možeš i spremna si ostvariti?

Jesi li spremna proći i kroz tamne noći svog uspona? (potrebe da odustaneš kad je preteško)

 

 

Tko moraš postati odnosno što moraš promijeniti u sebi da bi ostvarila te svete ciljeve?

Ispiši sve što bi te na tvom usponu prema ciljevima moglo sabotirati, zaustaviti, blokirati. To mogu biti tvoji unutarnji demoni, Ego, Niže Ja, strah, sumnja, drugi ljudi koji ne žele da se mijenjaš, financije, okolnosti.

I uz svaku prepreku napiši što bi moglo biti rješenje problema. Ako ne znaš odmah, ostavi prazno jer ako dođe do tog problema možda će ti tada na dohvatu ruke biti i rješenje.

Koji je tvoj prvi korak prema vrhu?

Kad kreće tvoja avantura, tvoj uspon?

 

 

Afirmacija

Spremna sam potpuno se posvetiti ostvarenju svojih svetih ciljeva. Oni su moje sredstvo kojim mijenjam i unaprijeđujem svoj život, manifestiram svoj potencijal i približavam se ostvarenju svoje misije. 

(zapiši ovu afirmaciju što je moguće više puta i ponavljaj je što je moguće češće tijekom sljedećih 21 dana)

 

Energije godine 2020. tražit će od nas odgovornost, posvećenost, temeljitost, disciplinu, potragu za unutarnjim autoritetom i osobnom moći.

Tražit će da se oslobodimo ovisnosti, lijenosti, komforne zone, pasivnosti, ignoriranja, negiranja, pretjerivanja.

Kao što se jarac polako i ustrajno penje prema vrhu, promatrajući i analizirajući svaki korak, realno sagledavajući svoje mogućnosti u datom trenutku no nikada ne odustajući, tako će svatko od nas morati pronaći tu unutarnju snagu i hrabrost da izdrži i dođe do svog cilja.

No da bi se to dogodilo moraš JASNO I PRECIZNO definirati svoje ciljeve. 

I savjet: da bi rasla i napredovala uvijek učini jedan korak više van okvira svojih dosadašnjih granica. Jer ti možeš i više i bolje nego što misliš. 

Kreativni rad

 

Večeras je vrijeme da ispuniš papirić za srpanj.

Ispiši što si naučila iz današnje kontemplacije i gdje vidiš sebe.

Kad si ga napisala, stavi ga u posebnu kovertu, staklenku, posudu ili nešto slično. Stavi ambalažu na oltar ili za tebe posebno mjesto.

Prvog mjeseca u ožujku pročitaj što si napisala.

If you require a customized essay written, the web is a great hire someone to do my homework place to look. Numerous websites provide most effective essay writing service. Although some websites may promise amazing results, make sure you choose a firm with hundreds of happy customers. Additionally, you are assured that they will provide top-quality papers as well as certainly be worth the cost. What are you looking to find in a writing service?